ROCKA KOLSVART MAKE!

Posted by admin on Wednesday Jan 27, 2016 Under MODE

Med sotade ögon och ett slarvigt svall rockar du en av säsongens hetaste trender!

Vi Väljer att se positivt på att mörkret nu tagit ett stadigt grepp
kring vårt avlånga land. Det gör det nämligen lättare för oss att sporta den trendigt rockchica looken som vi ser på flertalet av säsongens visningar – ett suddigt svart öga, som matchas med en enkel bas och slarvigt stylat hår.

Men de olika modehusen har givetvis hittat sina egna personliga tolkningar av looken. Roberto Cavalli och Victoria Beckham är två varumärken som valt att göra en omvänd och modern version av den klassiska sotningen – genom att enbart dra det svarta strecket under och i den nedre vattenlinjen.

Det övre ögonlocket lämnas mer eller mindre naket. Cavallis makeupartist petros petrohilos ville skapa en slags utsövd look och blandade därför upp den svarta pennan med en silvrig liner och applicerade sedan ett gloss på ögonlocken. Håret formades av sam mcnight som stylade ett rockigt vågigt hår, som fick sin textur genom saltvattenspray.

22

Den mer traditionella linern, som appliceras runt hela ögonlinjen, spottar vi bland annat hos Marc by Marc Jacobs, Lanvin och Versace. Det är makeupartisten pat mcgrath som är kreatören bakom de två sistnämndas sminkningar, där hon har skapat en svart, utsuddad liner som framhävts av mascara och en naturlig bas. Håret hos Versace och Marc by Marc Jacobs fick även här en oregelbundet vågig form medan man hos Lanvin valde att fästa håret i en slarvig fläta, som knöts ihop av ett svart band.

Ett modehus som valt att gå hela vägen med den rockiga looken var Alexander Wang. Här dränkte hårstylisten guido palau modellernas hår i olja och lät det förföriskt falla över deras ansikten. Vissa modeller fick även håret svartfärgat för att matcha den gotiska känslan i kollektionen. Makeupartisten diane kendal förstärkte looken med en diskret sotning runt ögonen, som matchades med ljusa läppar och en ren bas med mycket lyster.

Comments are closed.