Nya stora trenden är riktigt streetsmart

Posted by admin on Wednesday Jan 27, 2016 Under MODE

Praktiskt och sportigt med en sofistikerad twist – så kan en av säsongens största och streetsmarta trender beskrivas.

Public Schools designerduo Dao-Yi Chow och Maxwell Osborne gjorde sin första damkollektion för bara ett år sedan men sa redan då att de ville att dam- och herrkollektionen alltid ska dela samma typ av material, silhuetter och känsla. De vill inte göra en stereotypisk flickvän till den typiska Public School-killen, utan snarare att de båda kan dela garderob, inte säng. Rag & Bone fortsatte på samma spår med en klassiskt maskulin touch tillsammans med sportiga och militära influenser. Kollektionen var perfekt ihopsatt med innovativa materialval och kändes härligt streetsmart.

24

Med kepsen i högsta hugg bar modellerna klänningar över byxor med en överdimensionerad herrjacka slängd över axlarna. Det tydliga it-plagget är definitivt den stora jackan, och i vinter kan du klä dig i den där varma oversizejackan och samtidigt pricka in en av de största trenderna, det tackar vi för! Ett annat modehus som visade oss en tolkning av trenden urban edge var Sacai.

Märkets creative director Chitose Abe är känd sedan innan för att använda sin omgivning och vardag som inspiration, och märket andas alltid en sval och sportig känsla. Höstens kollektion var inget undantag där det experimenterades med herrsiluetter som sedan krympts ned till att passa en.

Comments are closed.