Ebba Kleberg von Sydow om nya jobbet – och hur du räddar din stil

Posted by admin on Wednesday Jan 27, 2016 Under MODE

Plaza Kvinna möter ständigt aktuella Ebba Kleberg Von Sydow om hennes nya jobb som programledare i morgonsoffan på Nyhetsmorgon Söndag i TV4 och om hennes och Emilia de Porets nya bok “Säker Stil”.

Grattis till ditt nya jobb! Vad är mest spännande?

– Tack! Att som ensam programledare köra tre och en halv timmes direktsändning, det ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning.

Finns det någon person du drömmer om att få intervjua?

– Kronprinsessan Victoria är varmt välkommen till Nyhetsmorgon Söndag i höst, Håkan Hellström också. Gärna samtidigt!

23

Du och Emilia de Poret släpper handboken Säker stil – vad är ditt främsta tips när man står där på måndag morgon och ska klä sig innan jobbet?

– Att hitta sin uniform. Det är något som förenar de flesta välklädda personer, de har en standard-look de alltid väljer. Det kan vara en schysst skjorta och jeans, en svart kostym eller en mönstrad klänning, det viktiga är att du känner dig snygg, trygg och säker i det. Att hitta den looken, det är säker stil.

Känner du dig säker i din egen stil?

– Både ja och nej. Ibland har jag förstås också “jag har inget att ta på mig”-panik, men de stunderna har blivit betydligt färre sedan jag lagt upp en strategi för min garderob och byggde upp en stil som funkar för min vardag.

Vilket är ditt ultimata stilknep?

– Många tror att stil är något vissa “bara har” och andra inte. Fel, fel, fel. Alla kan hitta sin stil, det gäller bara att lägga lite kraft på det. Det är precis som med tennis, bollkänsla hjälper men alla kan lära sig.

Har du något plagg du älskar att bära?

– Den klassiska vita skjortan. I vår bok lyfter vi fram den som ett av nyckelplaggen som låser upp garderoben. Det stämmer verkligen, den är säsongslös och kan enkelt stylas på många sätt. Jag bär den minst en gång i veckan, den är del av min uniform.

Det är ofta mycket snack kring hur kvinnor klär sig, medan män kan dra på sig sin kostym till jobbet. Hur blir vi mer jämlika där tror du?

– Vi borde lära av mäns förhållande till kläder: att köpa två uppsättningar när du hittar något du älskar, att lägga mer krut på en kostym som håller länge, och att hitta en smart vardagslook – som kostymen ju verkligen är.

Comments are closed.